• Lorem ipsum

Je Kerstboom Mooi Versieren? Hier onze 8 stylingtips!

24 Nov 2023
door Quinty

Tip 1: Zo verleng jij de levensduur van je kerstboom

Wanneer kan je je kerstboom nu het beste in huis halen? Dat beslis jij volledig zelf. Diehard kerstfans plaatsen hun kerstboom soms al in de loop van november. Anderen wachten dan weer liever tot Sinterklaas en zijn entourage het land uit zijn. Als je een echte kerstboom in huis haalt, wil je natuurlijk dat hij al zijn naalden nog heeft op kerstdag. Kies daarom voor een kerstboom met kluit, want die overleeft langer dan een afgezaagde. Natuurlijk dien je uiteraard sowieso goed zorg te dragen voor je kerstboom. 

Laat ten eerste je boom even wennen aan de binnentemperatuur door hem een tijdje in de gang of garage te plaatsen. Zoek nadien een tochtvrij plekje, weg van de verwarming. Onderhoud tot slot je kerstboom door hem dagelijks een halve tot één liter water te geven. Door hieraan snijbloem- of kerstboomvoeding toe te voegen, kan je zijn levensduur verlengen.

Tip 2: Versier je kerstboom in de juiste volgorde

Een kerstboom versieren doe je in 3 stappen en dat telkens van boven naar beneden. Wikkel eerst de kerstverlichting rond je boom. Door de lampjes verder in de boom te leggen, creëer je meer diepte. Vul daarna de kalere plekken op met slingers. Pas op, laat voldoende plaats vrij voor de andere decoratie. Dit doe je door de slingers dieper op de takken te leggen. Pas na de verlichting en slingers is het tijd om je boom op te vrolijken met kerstballen en ornamenten.

Tip 3: Kies de juiste kerstverlichting

We kunnen in deze donkere periode wel enkele lichtpuntjes gebruiken. Maar hoeveel lichtpuntjes volstaan er nu eigenlijk voor jouw boom? Reken zeker op 100 lampjes per halve meter. Is je boom 1,5 meter hoog, dan koop je dus best kerstverlichting met zo’n 300-tal lampjes.

Tip 4: Combineer kleuren in je kerstboom

Goud, zilver, wit of rood? Welke kleur kies jij dit jaar? Deze vraag zouden we eigenlijk niet mogen stellen. Door met slechts één kleur aan de slag te gaan, oogt je kerstboom immers snel te eenvoudig en saai. Voor het mooiste resultaat, werk je het beste met meerdere kleuren. Stel een kleurenpalet samen met 2 à 3 kleuren die goed bij mekaar passen, zodat je een vrolijk, chique of warm geheel verkrijgt. Rood en wit, goud en zilver, of blauw, zilver en wit zijn enkele klassieke kleurencombinaties. Eens je jouw lievelingscombinatie hebt gevonden, kan je het palet uitbreiden met meerdere tinten van een basiskleur.

Tip 5: Creëer diepte met effen kerstdecoratie

Schaf zowel grote als kleine ballen en ornamenten aan om een mooi en evenwichtig resultaat te verkrijgen. Beginnen doe je best met grotere, effen kerstballen. Door deze dichter bij de stam te hangen, creëer je meer diepte in je boom.

Tip 6: Werk met grote en kleine ornamenten

Ga vervolgens aan de slag met de overige grote ornamenten en ballen. Denk aan unieke kerstballen, hippe figuren zoals notenkrakers, vogels, ondergesneeuwde bessentakken of dennenappels. De items waarvan je de meeste exemplaren hebt, verspreid je eerst over de kerstboom. Daarna kan jij kijken welke plekjes er nog opgevuld moeten worden met de kleinere ornamenten.

Breng evenwicht in je boom door kleinere ballen meer bovenaan en de grotere ballen meer onderaan je boom te hangen.

Tip 7: Mix en groepeer ornamenten

Wees niet bang om te veel decoratie te gebruiken. We vieren tenslotte maar één keer per jaar Kerstmis. Zie het dus gerust groots en haal een 3-tal soorten kleinere ornamenten in huis. Mix deze drie soorten en verdeel de groepjes over de kerstboom. Door deze groepjes te herhalen, vrolijk je je kerstboom op en behoud je toch de rust en het evenwicht. 

Tip 8: De kers op de taart

Heb je het wow-effect nog niet bereikt? Doe dan gerust eens zot en hang er iets verrassend in. Wat denk je van gekke figuren, zelfgemaakte kerstballen van je (klein)kinderen of een ornament met persoonlijke kerstwensen als kers op de taart? Of beter gezegd: als de piek op de kerstboom?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »