• Lorem ipsum

Hoeveel stoelen aan een ronde tafel?

19 Mar 2024
door Engel

Hoeveel stoelen aan een ronde tafel? Dit is de perfecte richtlijn!

Een ronde eettafel straalt speelsheid en gezelligheid uit. Overweegt u ook een ronde eettafel, maar twijfelt u over het juiste formaat? Hieronder geven wij u een paar handige tips. Na het lezen van dit artikel vindt u in no-time de perfecte ronde eettafel!

Hoe bepaalt u de juiste maat voor uw ronde eettafel?

Hoe groot uw ronde eettafel kan zijn hangt af van de grootte van uw woon- of eetkamer. Meet de beschikbare ruimte op en houd daarbij rekening met minimaal 70 cm ruimte rondom. Iets meer mag ook, zodat u gemakkelijk om de tafel kunt lopen en uw stoel naar achteren kunt schuiven.

Als de tafel te groot is voor de ruimte doet dit afbreuk aan de totale balans. Plaats een ronde tafel ook nooit te dicht tegen een muur, meubel of deur. Houd het zo luchtig en ruimtelijk mogelijk.

Zodra u weet hoe groot uw ronde eettafel maximaal kan zijn, kunt u het gewenste formaat bepalen. Hoeveel stoelen er aan de tafel passen hangt af van de diameter van het tafelblad.

Soms moet ook rekening worden gehouden met het onderstel. Bijvoorbeeld omdat u door een grote kruispoot niet op elke plek een stoel kunt aanschuiven, of niet overal dezelfde hoeveelheid beenruimte hebt. Kijk hier dus ook goed naar.

hoeveel stoelen ronde eettafel

Hoeveel stoelen passen er om een ronde eettafel?

Natuurlijk zijn er wel algemene richtlijnen voor het aantal stoelen dat aan een ronde eettafel past. Deze kunt u prima aanhouden.

Kijk daarbij altijd kritisch naar uw eigen woon- of eetkamer. Denk ook aan de breedte van uw eetkamerstoelen en de beschikbare loopruimte rondom de ronde eettafel. Wat past goed? En blijft het dan nog ruimtelijk en comfortabel? De richtlijnen zijn als volgt.

Welke diameter moet een ronde tafel hebben voor 4, 6 of 8 personen?

 • Ronde eettafel voor 4 personen:
  Kies een ronde eettafel van minimaal 120 cm doorsnede.
  Kijkt u bijvoorbeeld eens naar Eettafel Meja, Eettafel Elise, Eettafel Rookis of Eettafel Stewie van het merk Jörn. Handig aan eettafel Rookis: deze is inklapbaar! Perfect voor kleine ruimtes waar een tafel snel in de weg staat.

 • Ronde eettafel voor 6 personen:
  Kies een ronde eettafel van minimaal 140 cm doorsnede.
  Kijkt u bijvoorbeeld eens naar Eettafel Maj, Eettafel Essel van het merk Jörn.

 • Ronde eettafel voor 8 personen:
  Kies een ronde eettafel van minimaal 160 cm doorsnede.

hoeveel stoelen aan ronde eettafel

Heeft u slechts ruimte nodig voor 2 personen? Dan voldoet een ronde eettafel van 100 cm of zelfs 90 cm. Wilt u juist ruimte bieden aan grote groepen? Voor 9 personen heeft u een doorsnede van 170 cm nodig en voor 10 personen zelfs minimaal 180 cm.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Heeft u zeer brede eetkamerstoelen? Of wilt u extra veel beweegruimte reserveren? Kies dan eerder voor een maatje groter als de ruimte het toelaat.

Is een ronde tafel geschikt voor een kleine woonkamer?

Sterker nog, het is een slimme keuze! Optisch valt een ronde eettafel kleiner uit. Dit doet de ruimte dus groter lijken. Wilt u dit effect nog eens versterken? Kies dan niet voor een grote, robuuste diningstoel, maar juist voor een slank model.

hoeveel stoelen aan ronde eettafel

Is een ronde tafel geschikt voor een grote woonkamer?

Uiteraard. Houd bij een grote woonkamer alsnog rekening met de omgeving waarin de tafel staat. Is er genoeg afstand tot andere meubels? Is hij groot genoeg, zonder dat hij in het niet valt? Balans is belangrijk voor een stijlvol interieur.

Welke eetkamerstoelen passen bij een ronde tafel?

Stijl en comfort zijn beide belangrijk bij het uitzoeken van een nieuwe eetkamerstoel voor aan uw ronde eettafel. Denk ook aan de zithoogte. Zit er voldoende beenruimte tussen de zitting en de onderkant van het ronde tafelblad? Over het algemeen heeft u hier 25 tot 30 cm voor nodig. 

Ook kunt u kiezen voor eetkamerstoelen met of juist zonder armleuning. Een eetkamerstoel met armleuning biedt meer comfort voor uitgebreide diners en lange tafelsessies. 

Een eetkamerstoel zonder armleuning zorgt optisch voor meer luchtigheid en ruimte. De keuze is aan u! U vindt ons complete aanbod eetkamerstoelen onder de categorie binnenmeubelen.

Uw interieur compleet maken 

Wilt u uw interieur meteen compleet maken, in dezelfde stijl en prijsklasse? Bekijk dan het totale assortiment binnenmeubelen in onze webshop. Wellicht vindt u een prachtige hanglamp voor boven uw nieuwe eettafel of valt uw oog op de perfecte woondecoratie om het geheel mee af te stylen. 

Ronde eettafel online bestellen

Op Gardeninteriors.nl bestelt u veilig en snel uw nieuwe eettafel met bijpassende eetkamerstoelen. De voorraad en levertijd wordt op de betreffende productpagina aangegeven. Wij zorgen ervoor dat u binnen de kortste keren van uw nieuwe eettafel kunt genieten. Wij verkopen voornamelijk binnenmeubelen van het stijlvolle woonmerk Jörn.

Vragen over ronde eettafels?

Stel uw vragen gerust. Ons team kent de meubelcollectie door en door en adviseert u graag. Op de pagina contact vindt u onze contactmogelijkheden. Wij helpen u graag op weg.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »