• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Adirondack Stoelen (16)

Merken
Soorten
Kleur
Materiaal
De nieuwe trend in de tuin. Een heerlijke Adirondack Stoel Kunststof waar in u kan genieten van uw welverdiende rust. Wij hebben de grootste collectie van Nederland!
Adirondack Stoel - Grijs - Kunststof Polywood - Garden Interiors
€299,00 €219,00
Adirondack Stoel - Wit - Kunststof Polywood - Garden Interiors
€299,00 €219,00
Adirondack Stoel - Zwart - Kunststof Polywood - Garden Interiors
€299,00 €219,00
Adirondack Kussen - Grijs - Garden Interiors
€69,00 €59,00
Adirondack Set - Zwart - Kunststof Polywood - Garden Interiors
€452,00
Adirondack Set - Grijs - Kunststof Polywood - Garden Interiors
€452,00
Toon 1 - 16 van 16

Adirondack Stoelen

De Adirondack chair, ook wel Bear Chair, Canada Comfy chair, Royal Adirondack chair, Canadian Chair, tuinstoel Jumbo Canadian of Canadian Bear Chair genoemd kent vele variaties maar de Adirondack stoel is van origine een houten design tuinstoel met een hoge lattenbodem, voorzien van brede armleuningen. De Adirondack is een stoel die lager aan de achterkant zit dan de voorkant! Onze Adirondackstoel wordt ook wel Bear Chair Kunststof genoemd. 

Deze Adirondack Stoel Kunststof (in Canada, ook bekend als Muskoka-stoel) is een opvallend vormgegeven karakteristieke buitenstoel die is van origine gemaakt van hout.

De oorspronkelijke allereerste Adirondack chair is gemaakt met een platte zitting en rug. Hij is samengesteld uit 11 vlakke houten planken, met brede armleuningen die recht evenwijdig lopen aan de grond. Tegenwoordig is de Adirondack stoel een schuine stoel, met schuine rugleuning en contouren. Dit geeft de huidige vormgegeven stoel zijn opvallende zit en “look”. Adirondackstoel ook bekend onder Belize Adirondackstoel 21DEG. 

De eerste Adirondack tuinstoel

werd ontworpen door dokter Thomas Lee tijdens zijn zomervakantie in Westport, New York, in het Adirondack-gebergte in 1903.

Hij had buitenstoelen nodig voor zijn zomerverblijf en testte zijn zelf gemaakte stoelen uit op zijn gezin. Na zijn definitieve ontwerp, genaamd de "Westport plankenstoel” liet hij dit model zien aan een bevriende timmerman in Westport, Harry Bunnell.

Bunnell zag de commerciële potentie van de stoel, maakte deze na en verkocht ze aan de vakantiehuis bewoners van Westport, onder de naam Adirondack-chair. Dit zonder de toestemming aan Thomas Lee gevraagd te hebben. Hij heeft ook nog eens octrooi aangevraagd op het model van Thoas Lee. Harry Bunnell ontving het Amerikaanse octrooi op de stoel onder nr. 794.777 in 1905.

Bunnell produceerde de "Adirondack-stoel" twintig jaar, geschilderd in groen of donker bruin en signeerde elke stoel met de hand. Irving Wolpin wijzigde het ontwerp in 1938 en hij wordt gecrediteerd voor de contouren van de rug en de zetel. Wolpin ontving hierop ook octrooi onder nummer # 109239 in de VS. 

Inmiddels zijn er vele variaties, kleuren maten en benamingen voor deze opvallende stoere tuinstoel.Waaronder de Adirondack stoel Belize

Garden Interiors heeft een grote collectie eigen import. En hebben de laagste prijsgarantie. 

Zoekt een Adriondack tuinstoel / Bear Chair die niet op onze site staat?

Bel of mail ons voor advies. 

Lees meer