• Lorem ipsum

Hoe kiest u duurzame tuinmeubels?

13 Dec 2023
door Engel

De laatste jaren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. We willen minder impact maken op onze planeet. Ook bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubels staan duurzame keuzes steeds vaker centraal. Hoe kunt u uw tuin mooi en comfortabel inrichten en tegelijkertijd rekening houden met het milieu? 

Of eigenlijk nog beter: hoe maakt u duurzame keuzes voor zowel het milieu als uw portemonnee? In dit blog gaan we hier verder op in. Welke materialen zijn duurzaam? En welke tuinmeubelmerken verkopen duurzame tuinmeubels? 

duurzame tuinmeubels

Welke houten tuinmeubels zijn duurzaam?

Acaciahouten tuinmeubels zijn erg populair wegens het duurzame en sterke karakter. Acaciahout groei enrom snel, behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse en heeft een lange levensduur. Acaciahouten tuinmeubels kunnen jaren meegaan, afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. 

Ook teakhout is een duurzame en oersterke houtsoort. Het komt uit Zuid-Oost Azië en wordt al eeuwenlang door de mens gebruikt voor het maken van onder andere schepen en (buiten)meubels. Teakhout bevat veel olie vergeleken met andere houtsoorten. Deze oliën beschermen het hout tegen verschillende weersinvloeden en zorgen ervoor dat de houtsoort glad aanvoelt. Teakhout heeft dan ook een lange levensduur. 

Beide houtsoorten krijgen na verloop van tijd lichte haarscheurtjes. Dit kan geen kwaad. U kunt ervoor kiezen om het hout periodiek te onderhouden (hierover verderop meer) of om de natuur zijn gang te laten gaan. 

duurzame tuinmeubels

Welke kunststof tuinmeubels zijn duurzaam?

In onze webshop vindt u diverse kunststof tuinmeubels. Neem bijvoorbeeld de kunststof tuinstoelen van het merk Siesta. Deze zijn gemaakt van polypropyleen, verstevigd met glasvezel. Polypropyleen is een duurzame kunststofsoort die niet afbreekt in de natuur maar wél recyclebaar is. Daarnaast is het bijzonder slijtvast, krasvast en hittebestendig, waardoor uw tuinmeubels heel lang meegaan en u dus jarenlang geen nieuwe aanschaf hoeft te doen. Kortom: polypropyleen is recyclebaar en heeft een lange levensduur.

Een andere kunststofsoort die u veel terugziet in tuinmeubels - voornamelijk tafelbladen - is polywood. In deze kunststofsoort is een mooie houtstructuur aangebracht. Polywood heeft net als polypropyleen een lange levensduur en is duurzaam van aard. 

duurzame tuinmeubels

Welke merken bieden duurzame tuinmeubels? 

Bent u op zoek naar tuinmeubelmerken met een duurzaam aanbod? In onze webshop vindt u tuinmeubels van diverse hout- en kunststofsoorten zoals hierboven omschreven. Zo maakt het merk Siesta tuinstoelen en tuintafels van polypropyleen. Andere merken, zoals Exotan, Lesli Living en The Outsider vindt u veel duurzame tuinmeubels van onder andere acaciahout, teakhout en polywood. 

Hoe onderhoud ik duurzame tuinmeubels? 

Wilt u zo lang mogelijk van uw nieuwe tuinmeubels genieten? Zorg er dan voor dat u ze op de juiste manier onderhoudt. In onze andere blogs leest u volop tips en trucs over het onderhouden van uw tuinmeubels, het schoonmaken van uw tuinstoelen en het reinigen van uw teakhout tuintafel

duurzame tuinmeubels

Kunt u duurzame tuinmeubels online bestellen?

Ja, hiervoor bent u bij Garden Interiors aan het juiste adres. In onze webshop vindt u volop tuinmeubels die gemaakt zijn van duurzame materialen. Blader gerust eens door het complete aanbod. Op de productpagina’s vertellen wij u alles over het materiaal, onderhoud en meer. 

Wij werken met grote voorraden, zodat wij uw nieuwe tuinmeubels snel kunnen leveren. In onze webshop geven we op productniveau de beschikbare voorraad (of verwachte levertijd) aan. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

duurzame tuinmeubels

Heeft u vragen over duurzame tuinmeubels?

Wellicht heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel. Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice medewerkers. Zij kennen de collectie als geen ander en beantwoorden graag al uw vragen. U vindt u onze contactgegevens op de pagina ‘contact’, via het hoofdmenu.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »