• Lorem ipsum

Een echte of kunstkerstboom? De verschillen

24 Nov 2023
door Quinty

Voordelen echte kerstboom


Een echte kerstboom is hoeft niet duur te zijn, deze heb je al tussen de 15 en 60 euro. Als u een kerstboom met kluit en pot koopt, en op tijd water geeft, gaat de boom lang mee. De naalden vallen minder snel uit en de heerlijke dennengeur blijft langer hangen. Als u de boom goed verzorgd, kunt de boom in de tuin planten en kunt u de boom volgend jaar nogmaals gebruiken.

Nadelen echte kerstboom

De naalden van een echte kerstboom vallen uiteindelijk uit.Dit geeft rommel en u moet regelmatig stofzuigen. U moet de boom na kerst verwijderen wat vaak extra troep geeft en u moet hem naar de vuilstort brengen. Wat weer naalden in uw auto betekend.

Voordelen kunstkerstboom


U kunt jarenlang van een mooie niet van echt te onderscheiden kunstkerstboom blijven genieten. De naalden vallen niet uit en de kerstboom behoudt altijd zijn mooie vorm. Indien u een kwaliteitsboom koopt, zoals een premium kunstkerstboom uit de collectie van Our Nordic Christmas by Van Der Gucht heeft u een boom die het resultaat is jarenlang opgebouwd vakmanschap. Een boom die U jaar na jaar zal betoveren. Deze natuurgetrouwe kunstkerstbomen zijn echt de investering waard.

Nadelen kunstkerstboom

Kunstbomen zijn veel duurder dan echte bomen. Een mooie kunstkerstboom begint vanaf 200 euro. U heeft opbergruimte nodig om deze op te slaan. Ze ruiken niet naar lekkere dennengeur. Bovendien kost het uit elkaar halen van de boom wat tijd. Dit geldt overigens niet voor alle plastic kerstbomen.
Is de kerstboom voorzien van het Hinged systeem, dan is de boom binnen 3 minuten opgeruimd.

Een echte kerstboom ruikt lekker, zien er goed door zijn natuurlijke grillige vormen en roepen gevoelens van nostalgie op. Toch gaat de voorkeur van Nederlanders steeds vaker uit naar een kunstboom.
Een echte kerstboom is niet voor iedereen ideaal.
De naalden in de auto die achterblijven tijdens het ophalen van de kerstboom, de naalden die uitvallen tijdens de kerstperiode en het feit dat u een boom eigenlijk met wortel moet kopen zodat de boom her geplant kan worden ivm de carbon footprint zorgt voor de nodige bedenkingen.

De kunstkerstbomen kunnen het ideale alternatief zijn, ze zijn tegenwoordig van een dusdanige goede duurzame kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de hoogwaardigste valse kerstbomen van dit moment: de kerstbomen van Our Nordic Christmas van Van Der Gucht, niet van echt te onderscheiden!
Degelijke, kwaliteitsvolle heel natuurlijk ogende kunstkerstbomen met een specifiek exclusief design. Te herkennen aan onder meer de fijn afgewerkte houten voet.

De voordelen van een nep kerstbomen
Uiterlijk en stijl
De meeste plastic kerstbomen, zelfs goedkope kerstbomen, zijn vandaag de dag van hoge kwaliteit en perfect gevormd. U heeft een grote keuze en voor elk budget is er een kunstkerstboom te koop.

Geen gebroken takjes, uitvallende of bruine naalden en kromme stammen. U kunt de juiste maat, soort kunststof en vorm kiezen om zo de boomt te kopen afgestemd op uw wensen en smaak. Elk jaar heeft u dan weer de perfecte kerstboom. Als u kunstkerstboom na gebruik goed opbergt, blijft hij in perfecte conditie en in dezelfde staat als op de dag dat u hem gekocht heeft.

Gemak Het gemak van een plastic kerstboom is legio. Een kunstkerstboom kopen betekent dat u boom geleverd wordt in een stevige doos voor opslag op zolder. Wanneer u uw boom uitpakt, is deze eenvoudig in elkaar te zetten.
Helemaal als u een valse kerstboom koopt met het zogenaamde Hinged scharniersysteem waarmee u de kerstboom met één beweging kunt opzetten. 

De takken vallen automatisch op zijn plaats en vormen zo een mooie ring van dennentakken. Zo heeft u meer tijd om uw kerstboom extra mooi te decoreren samen met de kinderen en extra te genieten van de heerlijke feestdagen.
Zoekt u een kerstboom met het Hinged scharniersysteem? Zie hier de collectie.

In tegenstelling tot een echte boom is het makkelijk om de kunstboom op te zetten. Geen gedoe om de stam in een emmer met aarde te plaatsen, of ergens op vast te schroeven, geen kleverige dennennaalden en het constant gebruik van de stofzuiger om de uitvallende naalden weg te halen. 
De kunstboom heeft dan ook geen water en onderhoud nodig!
U kunt bovendien een plastic kerstboom zo lang laten staan als u zelf wilt.

Kostenbesparend


Als u een kwalitatief goede mooie kunstkerstboom aanschaft geheel naar uw smaak is dit een investeringen voor vele jaren. Een mooie kunstkerstboom gaat nooit vervelen.

Gezondheidsproblemen en veiligheid
Een nep kerstboom is niet allergeen en geeft geen allergische reactie zoals bijvoorbeeld hooikoorts achtige verschijnselen. Echte kerstbomen die niet geïmpregneerd zijn worden een brandgevaar als ze uitdrogen.
Alle hoogwaardige merken kunstkerstbomen zijn vlamvertragend en brandveilig gecertificeerd. Ze voldoen aan de hoogst gestelde Europese veiligheidseisen en normen zoals NEN 71-2 - NEN-7008 - DE-4102-1 (B1) of EN 13501-1+A1. Dus uitermate geschikt bij u thuis op uw bedrijf, school, Horeca gelegenheid of instelling.

Milieuvriendelijk


Met een wereld die stilletjes aan, maar zeker, opwarmt, draag je met een valse kerstboom ook je steentje bij aan het milieu!

Jaarlijks worden er minimaal 2,8 miljoen (!) dennenbomen gekapt voor alleen al Nederland. In Denemarken totaal 5 miljoen voor de Duitse markt.
Daarnaast moeten al deze bomen vervoerd worden naar de groothandel en winkels. En vandaar uit weer naar u huis, wat in 90% van de gevallen met de auto gebeurd. En dan… gaan de bomen richting de vuilstort….. Dit is uiteraard allesbehalve milieuvriendelijk.
Een betere oplossing lijkt dan ook om een kunstkerstboom te kopen. Alleen is er uitgerekend door Milieudefensie dat het voor de CO2 uitstoot niet uit maakt of u een echte of een nep kerstboom koopt.

https://milieudefensie.nl/actueel/5-tips-voor-een-duurzame-kerstboom


Uw kerstboom in de tuin planten

Wilt u uw kerstboom met kluit in de tuin plaatsen na de kerst?
Let dan wel op de volgende punten:
Laat de boom weer wennen aan de temperatuurovergang van binnen naar buiten door hem bijvoorbeeld een dag in de schuur te zetten.
Plant de boom in de tuin op een dag dat het niet vriest.

Als u de boom volgend jaar niet meer als kerstboom wilt gebruiken, dan kunt u de pot voorzichtig losknippen. Let op dat dan de wortels niet beschadigen. Graaf een diep gat in de grond en plaats hier de kerstboom in. Gooi er potgrond bij en geef de boom gedurende de eerste paar maanden genoeg water!

Als u de boom volgend jaar wel als kerstboom wil gaan gebruiken, plant de kerstboom dan met pot en al in de grond. Laat de pot een klein stukje boven de grond uitsteken en geef de boom het hele jaar regelmatig water.

Een echte kerstboom en huisdieren

Als u huisdieren heeft en u een echte dennenboom wenst aan te schaffen,
moet u wel opletten dat uw hond of kat bij de dennenboom uit de buurt blijft. Het sap van de dennenboom is namelijk giftig voor de dieren en kan braken, diarree of problemen met het zenuwstelsel veroorzaken. Het giftige sap kunnen de dieren binnenkrijgen door de naalden op te eten, maar ook door het water te drinken waar de boom in staat. Scherm de bovenkant van de kerstboomstandaard met water reservoir goed af en zorg ervoor dat uw alle gevallen dennennaalden zo snel mogelijk opruimt.


Wij wensen u fijne kerstdagen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »