• Lorem ipsum

Welke luxe loungeset past bij uw tuin?

26 Sep 2023
door Engel

Welke luxe loungeset past bij uw tuin? 

Of u nu een kleine stadstuin heeft of een uitgestrekt landgoed: met een luxe loungeset tilt u uw buitenleven naar een next level! Maar hoe maakt u de juiste keuze voor uw tuin? 

Het aanbod luxe loungesets is enorm. In dit artikel helpen wij u op weg bij het maken van een weloverwogen keuze.

We bespreken diverse materiaalsoorten, populaire tuinmeubelmerken, mogelijke opstellingen en andere factoren waar u rekening mee kunt houden. 

Hoe kiest u de beste luxe loungeset voor uw tuin?

Een goed startpunt is het opmeten van uw tuin of terras. Hoeveel ruimte heeft u voor een nieuwe luxe loungeset? 

Vervolgens kunt u op een rij zetten hoeveel zitplaatsen u wenst, welk materiaal u mooi vindt, wat uw budget is en welke andere criteria voor u belangrijk zijn. 

Luxe lounge bamboe

Wat zijn geschikte luxe loungesets voor een kleine tuin?

Heeft u een kleine tuin en dus beperkt ruimte voor een luxe loungeset? Kies dan een ruimtebesparend en functioneel model. Hiervoor hoeft u overigens geen concessies te doen aan het design of comfort. We zetten een aantal opties op een rij: 

  • Dining Loungeset

Een dining loungeset bestaat uit een comfortabele hoekbank en een hoge tafel waaraan u
kunt eten. Twee vliegen in één klap!  

  • Kleine Hoekbank Loungeset

Wellicht heeft u een hoekbank al afgeschreven? Dat hoeft niet! Er zijn ook compacte modellen verkrijgbaar.  

  • Losse Loungebank 

Een complete loungeset is niet altijd nodig. Er zijn ook losse loungebanken verkrijgbaar die minder ruimte in beslag nemen. 

  • Duo Loungeset 

Een duo-loungeset is perfect voor kleine tuinen. Meestal bestaan deze sets uit twee luxe loungestoelen en een tafel.  

Luxe loungeset duo

  • Loungeset Chaise Longue

Wilt u een losse loungebank waarop u lekker onderuit kunt zakken? Dan is
een chaise longue loungebank de perfecte oplossing.

Luxe loungebank chaise

Wat zijn de beste loungesets voor een grote tuin?

Heeft u een groot terras? Dan kunt u bijvoorbeeld kijken naar:  

  • Grote hoekbank Loungeset

Grote hoekbanken bieden veel zitruimte en nemen optisch minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een stoel-bank combinatie. Heeft u een grote buitenruimte met een ruim terras? Dan is een grote hoekbank een logische en veel gemaakte keuze.  

 

  • Stoel-bank Loungeset

Een stoel-bank loungeset - de naam zegt het al - bestaat uit een losse bank met meestal twee stoelen en een loungetafel. Het voordeel van een stoel-bank loungeset is dat u de opstelling zelf kunt bepalen. U kunt de set ruim opstellen, of juist compacter op elkaar zetten. 

Luxe loungeset stoel-bank

  • Grote Teak Loungeset

Heeft u een ruim terras en wenst u een loungeset met een natuurlijke uitstraling? Kijkt u dan eens naar een luxe teakhouten loungeset

Door de warme kleur van het hout krijgt uw tuin meteen een zomerse vibe! Teakhout is weerbestendig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Verderop in dit artikel vertellen we u meer over onderhoud en kwaliteit. 

  • Grote Aluminium Loungeset

Een luxe aluminium loungeset oogt vaak strak, modern en trendy. Het materiaal is eenvoudig te onderhouden en zeer weerbestendig. Door het lichte materiaal verplaatst u een aluminium loungeset gemakkelijk. Desondanks is een aluminium loungeset zeer stevig en stabiel. 

 

Wat is het beste materiaal voor een luxe loungeset?

Luxe loungesets zijn in allerlei materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. We benoemen er een aantal, om in uw achterhoofd te houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een teakhouten luxe loungeset?

Een teakhouten luxe loungeset is een duurzame keuze voor zowel uw portemonnee als het milieu. Deze luxe loungesets gaan jarenlang mee. De merken die u in onze webshop vindt maken hun tuinmeubelen van speciaal door de Indonesische overheid aangewezen plantages met A-kwaliteit teakhout.

Teakhout voelt glad aan en krijgt na verloop van tijd een stoerdere uitstraling. Door weersinvloeden ontstaan kleine haarscheurtjes. Deze scheurtjes komen en gaan en hebben verder geen invloed op de kwaliteit of levensduur van uw loungeset. 

U hoeft weinig onderhoud te verrichten aan een teakhouten loungeset. U kunt uw luxe loungeset regelmatig schoonmaken met lauwwarm water. Droog uw loungeset daarna goed af om vlekvorming te voorkomen. 

Bij Garden Interiors raden we aan om de luxe loungeset in de herfst en winter op te bergen of af te dekken met een speciale tuinmeubelhoes. Zorg ervoor dat het meubel kan blijven ademen. Dit om schimmelvorming (op het hout en de kussens) te voorkomen.

Luxe lounge bank

Wat zijn de voor- en nadelen van een aluminium luxe loungeset?

Een aluminium loungeset kan goed tegen weersinvloeden en zal niet snel roesten. Aluminium is licht van gewicht, maar daarentegen zeer stevig. Aluminium heeft geen onderhoud nodig. Wist u trouwens dat aluminium een recyclebaar materiaal is? 

Om vocht en vuil te verwijderen kunt u er een zachte vochtige doek overheen halen. Gebruik nooit een hogedrukspuit of schurende schoonmaakmiddelen. 

Welke luxe loungesets zijn weerbestendig?

Hierboven heeft u al kunnen lezen over de weerbestendigheid van teakhout en aluminium. Natuurlijk zijn er ook nog andere materiaalsoorten zoals bamboe, wicker, kunststof en rope. 


Bamboe is gevoelig voor (te veel) water. Daarom kunt u bamboe tuinmeubelen in het laagseizoen beter binnen opbergen. Indien gewenst kunt u bamboe behandelen met een olie of wax, om de levensduur te verlengen. Laat u hierover goed adviseren.

Wicker is eigenlijk gevlochten kunststof. Het lijkt op rotan, maar is veel weerbestendiger. Ook wicker loungesets dient u in de winter droog op te bergen of af te dekken. Als wicker nat is en bevriest kan het scheuren. 

Gebruik nooit ruwe schoonmaakmiddelen op een kunststof luxe loungeset. Dit om krassen te voorkomen. 

Verder is een kunststof luxe loungeset zeer goed bestand tegen diverse weersinvloeden. Wilt u de levensduur verlengen? Dek uw set dan op de koudste winterdagen goed af. 

Rope is all weather proof. Het heeft meestal een kern van polypropyleen (hoogwaardig kunststof) en een buitenkern van Olefin. Deze materialen zijn schimmelwerend en kunnen goed tegen een stootje. 

Luxe loungeset Bari

Bestaan er luxe loungesets met een verstelbare rugleuning?

Voor extra comfort kunt u kiezen voor een luxe loungeset met verstelbare rugleuning. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar Loungeset Ohio. De rugleuningen van deze set zijn los van elkaar verstelbaar. 

Een andere populaire set is Duoset Melia. De stoelen zijn voorzien van een verstelbare rugleuning en voetensteun. 

Wat zijn de populairste merken van luxe tuinmeubilair?

In onze webshop vindt u talloze luxe loungesets van diverse tuinmeubelmerken zoals Lesli Living, The Outsider, Exotan en Siesta. Wij verkopen alleen gerenommeerde merken met een bewezen prijs-kwaliteitverhouding!

Hoeveel kost een luxe loungeset?

De prijzen lopen sterk uiteen. In onze webshop heeft u al een 3-persoons loungebank voor 329,95 euro. Zo is er altijd een luxe loungeset verkrijgbaar die past bij uw budget. 

Waar koopt u een luxe loungeset?

Bestelt u een luxe loungeset op Gardeninteriors.nl? Dan kunt u rekenen op snelle levering en de beste service. Bij ieder product geven we de voorraad en/of verwachte leverdatum aan. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Is het product te groot voor levering via PostNL? Dan neemt onze partner Dutchned de bezorging voor zijn rekening. Op onze servicepagina vindt u meer informatie over bestellen, verzenden en retourneren. 

Heeft u nog vragen?

Laat het ons vooral weten. We helpen u graag. Ook bent u welkom in één van onze showrooms, verspreid over Nederland en België. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »