• Lorem ipsum

Houten picknicktafels kopen? Dit moet je weten

24 Mar 2023
door Quinty

Houten picknicktafel kopen? Dit moet je weten

Ben jij op zoek bent naar de perfecte picknicktafel maar kom je er niet helemaal uit wat voor tafel je nou precies wilt hebben? Het is ook inderdaad een lastige keuze met zoveel opties op de markt. Alle verschillende vormen, materialen, kleuren en combinaties, de juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Daarom leg ik in dit blog uit wat je allemaal moet weten voordat jij de keuze maakt welke picknicktafel de beste voor jou is.

Waarom zijn picknicktafels perfect voor samenzijn en gezelligheid

Picknicktafels zijn perfect voor samenzijn en gezelligheid om verschillende redenen. Picknicktafels zorgen voor een ontspannen en informele sfeer, het maakt het gemakkelijker om een goed gesprek te hebben met de mensen om je heen omdat je met z’n alle aan de tafel zit en elkaar kan aankijken. De tafels zorgen voor genoeg ruimte om te zitten en eten met meerdere mensen tegelijk, dit maakt picknicktafels ideaal voor sociale bijeenkomsten en feestjes in de buitenlucht. Mensen kunnen gemakkelijk bij elkaar komen en van elkaar gezelschap genieten.

Ook zorgen picknicktafels ervoor dat er een gevoel is van natuur aanwezig is, vaak omdat de picknicktafels worden gebruikt in parken en buitenruimtes. Dit creëert een sfeer waardoor mensen kunnen ontspannen en genieten van de buitenlucht, dit helpt ook met het socialiseren. Mensen staan vaak meer open voor interactie en sociale activiteiten als er een goeie sfeer hangt. Kortom zijn picknicktafels perfect voor samenzijn en gezelligheid omdat ze zorgen voor een informele, ontspannen en verbonden sfeer waardoor mensen meer zullen genieten van elkaars gezelschap.

Waarom kiezen voor een houten picknicktafel

Er zijn zoveel verschillende soorten picknicktafels op de markt, maar over het algemeen zijn houten picknicktafels het populairst. Maar waarom? Hout heeft altijd een warme en natuurlijke uitstraling, als je denkt aan een picknicktafel denk je meestal ook aan een houten picknicktafel zoals de Melbourne picknicktafel deze is gemaakt van acacia hout. Acaciahout is een houtsoort met een hoog oliegehalte wat ervoor zorgt dat de tafel goed tegen de weersomstandigheden kan, acaciahout verkleurt ook maar op een minder snel dan houtsoorten met een laag oliegehalte, als je deze tafel goed onderhoud zal deze niet snel verkleuren. Maar waarom kiezen voor een houten picknicktafel, naast de uitstraling die het heeft is hout ook nog is duurzaam. Wel is er natuurlijk de kans met hout dat het over de jaren heen verkleurt, scheurt en in sommige gevallen gaat rotten. Dit is meestal te voorkomen met het juiste onderhoud, maar niet iedereen heeft de tijd of zin om een meubel te onderhouden.

Naast de uitstraling van het hout is een houten meubel natuurlijk ook milieuvriendelijke keuze. Dit is omdat hout een hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstof is, door te kiezen voor een houten picknicktafel draag je bij aan het verminderen van de belasting van het milieu. Bovendien zijn houten picknicktafels vaak lokaal geproduceerd, waardoor de transportkosten en de CO2-uitstoot ook verminderd.

Maar er zijn natuurlijk ook mensen die geen interesse hebben in het onderhoud van een houten tafel of die willen dat het hout altijd even mooi blijft of dat de tafel nog langer mee gaat dan een houten tafel, maar eventueel de uitstraling van hout wel super mooi vinden. Voor die mensen zijn er altijd nog picknicktafels met een hout look, zoals de Arezzo picknicktafels. Deze picknicktafels zijn gemaakt van aluminium en polywood, het heeft dus wel de uitstraling en look van hout maar zonder alle dingen die erbij komen kijken als de meubel van echt hout is geproduceerd. Deze tafels hebben weinig tot geen onderhoud, zullenl niet verkleuren, scheuren of rotten. Ook is polywood geproduceerd van gerecyclede grondstoffen zoals petflessen en kunststof afvalmaterialen, dit word eerst schoongemaakt en dan samengeperst tot plaatmateriaal. Hierdoor is deze kunststof picknicktafel met een houtlook toch nog milieuvriendelijk en draagt u alsnog een steentje bij het verminderen van de belasting van het milieu.

Unieke picknicktafel

De verschillende soorten picknicktafels

Naast dat er enorm veel verschillende materialen picknicktafels zijn, zijn er ook veel verschillende soorten picknicktafels. Zo heb je picknicktafels waarbij de tafel en de banken aan elkaar vastzitten, zoals de rechthoekige Arezzo picknicktafel. Dit zorgt voor stabiliteit en stevigheid, de tafel zal altijd goed staan om er zo bij te gaan zitten. Ook heb je picknicktafels waarbij de bank en tafel los van elkaar zitten, zoals de eerder benoemde Melbourne picknicktafel. Hierbij zijn de tafel en bank los van elkaar, dit geeft het comfort dat je kan aanschuiven zelf kan bepalen hoe ver de bank staat van de tafel. Mocht je nou minder ruimte hebben in de buitenruimte waarvoor je de picknicktafel wilt halen, dan is een inklapbare picknicktafel ideaal. Een voorbeeld hiervan is de Vernon picknicktafel deze is ook gemaakt van acaciahout en aluminium, deze is inklapbaar en kan dus makkelijk worden opgeborgen. Dit is een geweldig scenario als je de picknicktafel alleen buiten willen hebben staan in de zomermaanden, of als je de houten picknicktafel wilt opbergen voor een andere reden.

De nieuwe trends in picknicktafel ontwerpen

Net zoals de rest van de stijl trends hebben picknicktafels ook meegedaan aan de trends, verschillende vormen en combinaties worden steeds weer bedacht. De klassieke picknicktafel is natuurlijk rechthoekig, maar er zijn tegenwoordig veel meer ontwerpen. Een goed voorbeeld is een ronde picknick tafel, bijvoorbeeld de ronde Arezzo picknicktafel. Deze tafel heeft een ronde vorm, de banken zitten weer vast aan de tafel zelf. Deze tafel is erg populair omdat hij onderhoudsarm, milieuvriendelijk, stijlvol en uniek is. De ronde vorm zorgt ook voor extra gezelligheid, als je aan de ronde picknicktafel zit kan iedereen elkaar aankijken en gemakkelijk communiceren dat is natuurlijk ideaal.

Ook is een unieke vorm de driehoekige Arezzo picknicktafel, zoals het al zegt in de naam is deze picknicktafel driehoekig en dit zie je al helemaal niet vaak. Omdat de driehoekige vorm 3 zijden heeft, heeft deze picknicktafel ook 3 bankjes in plaats van de gebruikelijke 2 bankjes bij picknicktafels. Dit is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een tafel met een unieke uitstraling, ook deze tafel is onderhoudsarm.

Ook kan elke picknicktafel natuurlijk worden aangepast per stijl en trend, u kunt zo zelf allerlei dingen toevoegen zoals decoraties. Leuk voor een picknicktafel is een bosje bloemen, een dekentje voor over het bankje. Een trend die ik zelf erg leuk vind is om kleine lampjes zoals kerstverlichting om te tafel heen wikkelen, deze aanzetten in de avond brengt de meest gezellige sfeer met zich mee.

Welke picknicktafel je nou uitkiest, de tafel zal een geweldige sfeer en uitstraling met zich mee brengen!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »