• Lorem ipsum

Duurzaam en onderhoudsvrij: een aluminium loungebank

13 Sep 2023
door Engel

Een aluminium loungebank is een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke en weerbestendige loungeset die u het hele jaar buiten kunt laten staan. Loungebanken met een aluminium frame zijn bovendien vaak interessant geprijsd én ze gaan werkelijk jarenlang mee. Bent u benieuwd naar de voordelen, nadelen en onze onderhoudsadviezen? Lees dan verder. 

Een aluminium loungebank is een duurzame keuze

Aluminium loungesets hebben de tuinmeubelwereld veroverd. En dat is niet voor niets. Het materiaal is licht van gewicht, roestvrij, weerbestendig en vaak ook nog interessant geprijsd. Doordat een aluminium loungeset jarenlang mee gaat maakt u absoluut een duurzame keuze voor zowel het milieu als uw portemonnee. 

aluminium loungebank makkelijk in onderhoud

De kussens van uw loungeset opfrissen en onderhouden 

Bestelt u een aluminium hoekbank of loungebank bij Garden Interiors? Dan worden de loungekussens meegeleverd zoals bij het product aangegeven. Ondanks dat u het aluminium frame in weer en wind buiten kunt laten staan adviseren wij meestal wel om de kussens aan het einde van de dag droog op te bergen in bijvoorbeeld de schuur, garage of een speciale kussenbox. Dit hangt overigens af van het exacte materiaal en is vooral bedoeld om de levensduur nog meer te verlengen. Zie hiervoor de specificaties en toelichting per product.  

Wilt u de loungekussens aan het begin of einde van het buitenseizoen even lekker opfrissen? Dat kan. Meestal zijn de kussenslopen voorzien van een rits en kunt u ze wassen op een wasprogramma voor wol of fijne was, op maximaal 40 graden. In onze webshop leest u per loungeset van welk materiaal de kussens precies gemaakt zijn en wat de wasinstructies zijn. 

Een aluminium loungeset heeft een onderhoudsvrij frame 

Dan ons onderhoudsadvies voor het aluminium onderstel. Deze maakt u simpelweg schoon met een zachte doek of spons en een lauwwarm sopje zonder zeep of schoonmaakmiddel. Maar u zult merken dat dit vrijwel nooit nodig is. Hoewel we in de zomer eigenlijk niet op een regenbui zitten te wachten, zorgt dit er wel voor dat uw aluminium tuinmeubels meestal voorzien van een extra sterke poedercoating mooi stof- en zandvrij blijven en zo nu en dan een opfrisbeurt krijgen. Eigenlijk is dat voldoende. Makkelijk toch? 

Bent u bang dat het onderstel gaat roesten door de regen? Geen zorgen. Aluminium zal niet doorroesten. Ziet u toch een oppervlakkig roestplekje ontstaan dan kunt u dit eenvoudig afnemen en bijhouden. Eigenlijk heeft een aluminium loungeset dus nauwelijks reiniging of onderhoud nodig. Dat is pas fijn! 

Enorme keuze hoogwaardige aluminium loungebanken 

Heeft u de keuze voor aluminium al gemaakt, maar bent u nog aan het oriënteren welke merken en modellen er zoal leverbaar zijn voor uw tuin of terras? Op GardenInteriors.nl vindt u tientallen loungesets van merken als The Outsider, Lesli Living, Exotan en 4 Seasons Outdoor. Dit zijn allen toonaangevende, betrouwbare merken in de tuinmeubelwereld. Aluminium loungesets zijn te bestellen als hoekbank, als stoel-bank combinatie, als dining loungeset of als duoset met loungestoelen. De keuze is aan u!  

Bij de meeste sets is een salontafel of loungetafel inbegrepen. Zie hiervoor de foto's en specificaties per product. Kijk ook eens op onze SALE pagina voor onze online tuinmeubelen uitverkoop met kortingen tot wel 50%. Hier staan ook diverse aluminium tuinsets tussen. 

Op Gardeninteriors.nl bestelt u uw tuinmeubelen uit voorraad 

Bent u benieuwd naar overige informatie zoals afmetingen, montage-instructies of garantieduur? In onze webshop wordt dit per product duidelijk aangegeven. Ook kunt u per product of tuinmeubel zien of het product voorradig is in ons magazijn of zo niet wat de verwachte levertijd is.  

Wij leveren wanneer het u uitkomt

Voor de bezorging van grote loungesets en tuinsets wordt altijd een afleverafspraak met u gemaakt. Zo hoeft u niet de hele dag thuis te blijven voor de bezorger. 

Heeft u vragen over aluminium tuinmeubelen? 

Heeft u vragen of kunt u keuzehulp gebruiken? Ons klantenservice team staat voor u klaar. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m zondag: 08.00 uur tot en met 21.00 uur of stuur een mail naar [email protected] dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »