• Lorem ipsum

Hoe hoog moet een barkruk zijn?

15 Mar 2023
door Quinty

Hoe kies je de juiste hoogte barkruk

Hoe hoog moet een barkruk zijn? Niet alleen de kleur en het ontwerp van de barkruk doen ertoe, ook de hoogte van de barkruk heeft invloed op de uitstraling & hoe het zal passen bij uw stijl en wensen.

Barkruk maya

Hoe maak je de juiste keuze?

Wanneer je aan het zoeken bent naar de juiste barkruk voor je binnen of buiten ruimte dan is het belangrijk dat je de juiste hoogte kiest voor het comfort en voor de uitstraling van de ruimte. Om de juiste keuze te maken zijn er meerdere factoren om rekening mee te houden. De hoogte, zithoogte, stijl en comfort spelen allemaal een grote rol hierin.

Waarom is de juiste hoogte essentieel voor comfort

De hoogte van de barkruk is een essentiële factor tijdens het kiezen van de juiste barkruk. Als een barkruk te hoog is kan het ervoor zorgen dat het ongemakkelijk zit of dat het een vermoeiend effect heeft, wanneer een barkruk te laag is kan het zijn dat het lastig word om op te staan of comfortabel te zitten. Als je een barkruk aanschaft is dat meestal voor een bar of keukeneiland, waar je regelmatig op zit waardoor het belangrijk is om de juiste hoogte te kiezen voor het comfort van jou en je gasten. Het is belangrijk dat je gemakkelijk op en af van je barkrukken kan stappen of je voeten kan rusten op de grond wanneer je zit. Ook is de juiste hoogte barkruk belangrijk om rugklachten en vermoeidheid te voorkomen, kortom is de juiste hoogte essentieel voor meer vlakken dan alleen de ‘’look’’

Afmetingen barkruk            

Barkruk aanschaffen? Hier moet je opletten.

  • De juiste kwaliteit.
  • De stijl die het beste past bij jouw binnen -en buiten ruimte.
  • De hoogte van de barkruk.
  • Het aantal barkrukken dat je nodig hebt.
  • Het comfort van de barkruk.

Functionele barkrukken

Het handige aan functionele barkrukken is dat ze aan veel stijlen voldoen, dit betekent dat ze bijvoorbeeld voor binnen als zowel buiten gebruikt kan worden. Als je een barkruk in de juiste kleur, stijl en materiaal kiest kan je deze voor meerdere functies gebruiken dan alleen een binnen bar. Er zijn ook stapelbare barkrukken, dit is handig voor het opbergen van de krukken wanneer je ze niet gebruikt of voor het verplaatsen van de krukken wanneer je ze voor een andere functie wilt gebruiken. Mocht je kleinere ruimtes hebben waar je toch barkrukken in wilt hebben, is een stapelbare barkruk ideaal dan kan je de krukken pakken wanneer je gebruikt wilt maken van de barkrukken.

barkruk zithoogte

Wat is de ideale hoogte voor jouw bar of interieur

De ideale hoogte barkruk voor een interieur of bar hangt af van verschillende factoren bijvoorbeeld de hoogte van de plafonds, de gemiddelde lengte van de mensen die de ruimte zullen gebruiken en de functie van de ruimte. Om te zorgen dat u het meeste comfort heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er 25-30 cm tussen de tafel en barkruk inzit. De meest bekende barkruk hoogtes zijn barkrukken 65 cm zithoogte en barkrukken 75 cm zithoogte. Voorbeelden hiervan zijn barkruk Ares van 75 cm, goede tafels die hierbij zouden passen zijn de bartafel Derby of bartafel Vegas. Een ander voorbeeld is barkruk Maya 65 cm, een tafel die hier goed bij zou passen is de bartafel Malibu. Hierbij zijn de lengte verschillen tussen de 25 en 30 cm. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de barkrukken en eventueel bartafel in harmonie mee gaan met de rest van de buitenruimte of interieur, daarom moet u kijken welke hoogte het beste past bij de rest van de meubelen.

Stijlvolle barkruk

Andere factoren

Naast de hoogte zijn er natuurlijk ook andere belangrijke factoren voor een barkruk, bijvoorbeeld hoe comfortabel deze is. Denk aan rugleuningen, armleuningen en voetleuningen. Is het praktisch voor eventuele kinderen die ook op de kruk moeten kunnen zitten, geeft de kruk genoeg rugsteun. Dit zijn allemaal dingen waar ook over nagedacht moet worden.

Heeft u nog meer vragen, kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze klantenservice voor het maken van de juiste keuze.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »