• Lorem ipsum

Aluminium onderhoud, hoe doe je dat?

17 Apr 2023
door Quinty

Aluminium onderhoud voor tuinmeubelen

Aluminium is een perfect materiaal voor tuinmeubelen, omdat het weinig onderhoud nodig heeft, veel stabiliteit beid, een strak en tijdloos design heeft en licht van gewicht is. Aluminium wordt vaak gebruikt voor het frame van tuinmeubelen, en om ervoor te zorgen dat dit jarenlang mooi- en kwalitatief sterk blijft is het juiste onderhoud belangrijk nodig. Lees er alles over in dit blog.

Wat is aluminium?

Aluminium is een zilverwit metaal, het is makkelijk te verwerken- en bewerken, niet magnetisch en heeft een gemakkelijk productieproces. Aluminium is een van de meest voorkomende metalen op de aarde maar komt niet kant en klaar de grond uit, het moet een bepaald proces doorlopen voordat het klaar is. Dat proces heeft meerdere stappen, kneden, walsen, smeden, forceren en buigen, en uiteindelijk wordt het aluminium uit gemaakt.

Plus- en minpunten van aluminium

  • Strak en tijdloos design
  • UV- en hitte bestendig
  • Minder sterk dan metaal (dit is ook de reden dat er vaker voor metaal wordt gekozen bij tafels die en extreem zwaar tafelblad hebben)
  • Licht van gewicht
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Goed te combineren met andere materialen
  • In veel kleuren beschikbaar

Arezzo picknicktafel Polywood/Aluminium

Onderhoudsadvies voor aluminium tuinmeubelen

In tegenstelling tot ijzer roest aluminium eigenlijk alleen aan de oppervlakte, om deze reden kan je in de meeste gevallen het roest zachtjes weghalen met heet water en een schuurspons. Mocht het wat moeilijker blijken kan je nog wat afwasmiddel gebruiken. Gecoat of gelakt aluminium zal weinig tot niet roesten.

Aluminium stoelen en tuintafels kunnen het gehele jaar buiten blijven staan, wij raden alleen aan dat als je deze meubelen niet gebruikt in de winter maanden om deze dan op te bergen of af te dekken. Hiermee verleng je de levensduur en mooie uitstralingen van jouw meubilair.

Gebruik geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen op aluminium meubelen, dit kan de toplaag beschadigen waardoor er sneller roest op kan vormen.

Mocht je hardnekkige roest hebben op jouw aluminium meubelen kan je hiervoor altijd een speciaal voor gemaakt schoonmaakmiddel bij gebruiken.

Om krassen te vermijden moet je de tuinmeubel voorzichtig verplaatsen en een stukje van eventuele stenen muren afhouden.

Over het algemeen kan je jaren genieten van jouw aluminium tuinmeubelen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »