• Lorem ipsum

Barkrukken

Kook je graag voor vrienden en familie terwijl zij heerlijk aan een glas wijn zitten aan jouw keukeneiland? Dan is een comfortabele en stijlvolle barkruk onmisbaar. Neem daarom snel een kijkje in de webshop voor een ruim en gevarieerd assortiment in de st

Toon:
Geen producten gevonden...
Barkrukken

Barkruk kopen? De belangrijkste tips op een rijtje

Een barkruk kopen komt met een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, met name omdat deze stoelen erg variëren in hoogte en design. Denk aan barstoelen met of zonder armleuning, een (in hoogte) verstelbare stoel, de ideale zithoogte, soort rugleuning en type onderstel. We hebben een aantal praktische zaken voor je op een rijtje gezet:

  1. De ideale zithoogte van je barstoel bereken gemakkelijk zelf. Meet de hoogte van het tafel op en trek daar 25 tot 30 cm van af. Met deze verhoudingen creëer je een comfortabele zithouding.
  2. De meeste barkrukken zijn 65 tot 75 cm hoog.
  3. Er zijn twee type onderstellen: een verstelbare en een vaste barkruk. Bij verstelbare modellen kun je zithoogte zelf instellen. Een vaste barstoel staat stabieler en is verkrijgbaar in diverse maten en stijlen.
  4. Om te bepalen hoeveel stoelen aan de kookeiland of bartafel passen houd je als uitgangspunt 60 cm aan. De totale lengte van het oppervlak delen door 60 is dus het aantal stoelen dat aan tafel passen. Hierdoor houd je ongeveer 15 cm over aan beide zijden van de stoel.
  5. Veel voorkomende materialen zijn kunststuf, leer, microvezel en velvet.
  6. Barstoelen zijn verkrijgbaar met of zonder rugleuning. Een stoel zonder rugleuning is ruimtebesparend en schuif je gemakkelijk onder de tafel. Bij een stoel met rugleuning kun je ook onderscheid maken tussen een lage en hoge rugleuning.

Voor vragen of advies bij het kopen van een barkruk neem je contact met ons op. We helpen graag!