• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De traditionele kerstboom Picea omorika 175 cm (0)

Picea omorika, de traditionele kerstboom
Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

De traditionele kerstboom Picea omorika 175 cm

Picea omorika, de traditionele kerstboom

De Picea omorika standaard Kerstbomen zijn allemaal rond de 175 cm. Dit is de meest voorkomende maat van de Kerstboom in Nederland.

De Picea omorika of Servische spar is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae), die vooral bekend is vanwege het gebruik als kerstboom. De Picea omorika komt van nature voor langs de rivier de Drina in het grensgebied van Servië en Bosnië en heeft een voorkeur voor een vochtig en koel klimaat. Meer naar het Zuiden komt de boom daarom alleen nog voor op hoger gelegen berghellingen.

Deze groenblijvende, kaarsrechte  mooie kerstboom kan in het algemeen tot 30 m hoog worden. De vorm van de boom is smal kegelvormig tot zuilvormig. De takken zijn naar de uiteinden toe opgericht. Dit zorgt voor een zeer volle en gelijkmatige begroeiing van de boom.

De schors is dun en heeft een violetbruine kleur. De twijgen zijn kort en dicht beklierd behaard. De naalden zijn 1 tot 2 cm lang en bijna 2 mm breed. De doorsnede is vlak. Jonge naalden zijn grasgroen en kleuren later donker- tot diep blauwachtig groen. De naalden zijn stomp, waardoor ze niet prikken.

Picea omorika bij Garden Interiors 

De Picea omorika (standaard kerstboom) is standaard verkrijgbaar in de maat 150-175 cm. De kerstboom wordt voorzien van een conisch gat zodat deze perfect past op de Quicktreestand kerstboomstandaard!

Beperkt verkrijgbaar zijn ook kerstbomen van 2 meter of hoger. Indien gewenst kunt u de kerstboom brandvertragend laten impregneren inclusief certificaat van behandeling.

kerstboom bestellen

 

Onze kwekerij

De Picea omorika kerstboom van Garden Interiors wordt duurzaam gekweekt bij onze Kwekerij, een echt familiebedrijf die al ruim 35 jaar specialist is in het kweken van echte kerstbomen.

Zij kweken kwalitatief hoogwaardige kerstbomen. De kwaliteit kan worden gegarandeerd door een nauwkeurige snoeitechniek, goede manier van onkruid- en ongediertebestrijding, juiste bemesting. Dit zorgt samen voor continuïteit in het kweekproces.

Deze groenblijvende conifeer kan in de natuur een hoogte van 30 meter bereiken. Hij heeft een smalle, kegel tot zuilvormige kroon en groeit kaarsrecht omhoog.

De naalden zijn eerst groen en later blauwgroen, stijf en scherp gepunt en groeien rondom de twijg. In april tot en met mei verschijnen onopvallende lichtpaarse bloemen aan de boom. Na de bloei ontwikkelen zich smalle, bruine, cilindrische kegels. 

Picea omorika geeft de voorkeur aan een standplaats in de schaduw. Hij groeit het beste op een vochtige en een goed doorlaten bodem. 

Deze boom verdraagt een temperatuur tot -35 gr.C.

En is in de natuur een voedselplant voor vogels en behoud in de winter zijn opvallende groene kleur. 

Lees meer