• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bureaustoelen (0)

Garden Interiors heeft een een ruim assortiment hoogwaardige bureaustoelen die zich onderscheiden in kwaliteit, functionaliteit en innovatie. Bijna al onze bureaustoelen voldoen aan de Nederlandse Praktijk Richtlijn 1813 en/of de Europese norm NEN-EN 1335
Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

Bureaustoelen

Onze ergonomisch gevormde bureaustoelen zijn traploos en in hoogte verstelbaar, voorzien van
Synchroonmechanisme, gewichtsregeling, zitdiepteverstelling en in hoogte verstelbare gestoffeerde rug.

Kwaliteit

De hoogwaardige ergonomische bureaustoelen voldoen aan de Nederlandse Praktijk Richtlijn en/of de Europese norm NEN-EN 1335. De Nederlandse Praktijk Richtlijn 1813 is een richtlijn voor o.a. werkgevers en de overheid, waarbij de bureaustoelen de juiste maatvoering moeten hebben en ruim instelbaar moeten zijn waardoor men op de juiste ergonomische manier bureau werkzaamheden kan verrichten.

Alle bureaustoelen op de werkvloer in Nederland zijn sinds 2003 verplicht aan een van de NPR richtlijnen (of NEN richtlijnen) op gestelde regels te voldoen.

Certificaat

Onze bureaustoel Funen heeft het N.P.R.1813 certificaat, voldoet aan alle eisen en is dan ook ARBO geschikt. De bureaustoelen Viborg, Jelling (Deluxe), Ronne, Ribe, Bjorn en de Odense zijn volgens de Europese norm NEN-EN 1335 gecertificeerd.

Ergonomisch advies

De gasveer van de bureaustoelen kunnen in hoogte en laagte worden ingesteld, de armleggers zijn in de breedte verstelbaar en kunnen daarmee smal en breed worden ingesteld. Dit is bij computer- en bureauwerk een van de belangrijkste aandachtspunten, je wilt tenslotte een bureaustoel waar je op door kan werken zonder klachten. Een armlegger zonder smalle en breedte verstelling is meestal vrij nutteloos bij langdurig gebruik. De gebruiker zal de armlegger vaak van de stoel willen afhalen met als gevolg dat hij bij langdurig zittend werk in een verkeerde houding kan komen te werken. Waarbij rugklachten en RSI op de loer ligt. Een goede zitinstructie is dan ook van uiterste belang. 

Indien u behoefte aan heeft de juiste zitinstructies voor uw werknemers kunnen wij dat verzorgen. Wij hebben een goed samenwerkingsverband met een erkende ergotherapeut die bij u een werkplekonderzoek kan verrichten. Zij kan uw medewerkers zitadviezen geven en de aanwezige bureaustoelen op de juiste zit- en werkhoogte instellen.

Zachte Bureaustoelwielen

De bureaustoelen zijn voorzien van harde wielen t.b.v. een zachte vloer (tapijt). 
Zachte wielen voor harde vloeren (parket) zijn bij te bestellen voor 19,95 euro.

Het verschil in de gecertificeerde bureaustoelen

Ook onze bureaustoelen met de Europese norm NEN-EN 1335 zijn ARBO geschikt. 

Wat zijn de verschillen tussen onze ARBO verantwoorde bureaustoelen Aalborg, Viborg, Ronne, Kopenhagen en Ribe met de Europese norm NEN-EN 1335 en de bureaustoel Funen met Nederlandse NPR 1813 norm? 

Alleen in Nederland is het verschil in lengte van personen onderling gemiddeld hoger dan in Europa. Om dit probleem te ondervangen is er een richtlijn opgesteld, de NPR-1813 norm. 

Een richtlijn voor de juiste maatvoering van bureaustoelen. In Europa lopen de lengteverschillen ook behoorlijk uiteen en daarvoor is er tevens een Europese norm gekomen voor bureaustoelen.

Verschillen tussen NEN-EN 135 en NPR 1813 geëiste instelfuncties:

Rughoogte:

NEN-EN 1335: minimaal 22 cm

NPR 1813:  minimaal 37 cm

Breedte van de armleggers:

NEN-EN 1335: minimaal 4 cm

NPR-1813: minimaal 5 cm

Breedte tussen de armleggers:

NEN-EN 1335: van 45-51 cm

NPR-1813: van 36-51 cm

Hoogteverstelling armleggers:

NEN-EN 1335: van 20-25 cm

NPR 1813: van 20-30 cm

Plaatsing van de armleggers:

NEN-EN 1335: minimaal 10 cm

NPR 1813: minimaal 20 cm

Vragen

Heeft u nog vragen over de bureaustoelen? Bel of mail ons, wij geven u graag advies en helpen u bij het maken van de juiste keuze. 

Lees meer