• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Emeco (0)

Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

Emeco

Er zijn andere manieren om stoelen te maken. We kennen ze gewoon niet.
Vormen, lassen, slijpen, hittebehandeling, afwerking, anodiseren - slechts een paar van de 77 stappen die nodig zijn om een ​​Emeco aluminium stoel te bouwen.

Niemand anders maakt stoelen op deze manier. Omdat niemand het kan. Het heeft een menselijk oog nodig om te weten wanneer het proces goed is gedaan en het heeft menselijke handen nodig om het op die manier te krijgen. Ons doel. Maak recycling overbodig en blijf dingen maken die lang meegaan. Zo gaat een Emeco stoel meer dan 150 jaar mee.

Emeco werkt o.a. met: Philippe Starck, Christophe Pillet en Ettore Sottsass

Meer over het proces.

Voor het maken van een Emeco-stoel van aluminium zijn minimaal 77 afzonderlijke stappen nodig.

Vormen: in zijn puurste vorm is aluminium erg zacht. Emeco begint met vellen zacht gerecycled aluminium om vloeiende vormen en vloeiende vormen te verkrijgen.

Lassen: elke stoel heeft meters las nodig. Emeco gebruikt geen hardware bij het maken van deze monolithische entiteit.

Warmtebehandeling: een gepatenteerde behandeling - een zoutbad van 960 F en het 's nachts in een speciale oven bakken van de stoel - maakt het zachte aluminium 3 keer sterker dan staal.

Afwerking: om onze stoelen een geborstelde afwerking te geven, borstelen we eerst elke centimeter van elke stoel met de hand. Vervolgens anodiseren we de stoel en transformeren het oppervlak tot aluminiumoxide - een super duurzame afwerking die bijna net zo hard is als diamant. Gepolijste stoelen zijn niet alleen gepolijst. Ze worden 3 keer gepolijst, met de hand. In totaal 8 uur. Het is wat hen hun luxe uitstraling en gevoel geeft.

Ze hier "How we make them".

Lees meer