• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ADIRONDACK CHAIR (0)

Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

ADIRONDACK CHAIR

Adirondack stoel. 

Garden Interiors importeert zijn eigen Adirondack Belize stoelen van kunststof. (Vaak ook geschreven als Adirondeck stoel)

De Adirondack Belize stoel is van origine een houten design tuinstoel met een hoge lattenbodem, voorzien van brede armleuningen. De Adirondack Belize zit lager aan de achterkant zit dan de voorkant!

De Adirondack-stoel, vaak geschreven als Adirondeck stoel en in Canada, ook bekend als patio furniture Canada wooden Muskoka chair of Cap Cod chair is een opvallend vormgegeven karakteristieke buitenstoel die van origine gemaakt is van hout. 

De Adirondack chair, ook wel Royal Adirondack chair, Canadian Chair of tuinstoel Jumbo Canadian genoemd heeft een hoge rugleuning, de komzitting en de brede armen, dragen bij aan de mooie vormgeving als wel aan het sublieme zitcomfort. Met de ergonomische voetsteun zit u nog comfortabeler en deze vult de stoel Belize perfect aan. De Adirondeck Belize stoel zal uw favoriete plekje in de tuin worden, daar u het gehele jaar heerlijk kan zitten en genieten.

Ook is deze stoel bekend onder NEG Marcy Adirondack-stoel of Westport -stoel.

De oorspronkelijke allereerste Adirondack chair is gemaakt met een platte zitting en rug. Hij is samengesteld uit 11 vlakke houten planken, met brede armleuningen die recht evenwijdig lopen aan de grond. Tegenwoordig is de Adirondack stoel een schuine stoel, met schuine rugleuning en contouren. Dit geeft de huidige vormgegeven stoel zijn opvallende zit en “look”. 

Onze Adirondack stoelen worden gemaakt van polymeren en andere hard-impact plastics, dit vanwege zijn duurzaamheid, zodat de stoelen het gehele jaar buiten kunnen blijven staan. 

De eerste Adirondack stoel werd ontworpen door dokter Thomas Lee tijdens zijn zomervakantie in Westport, New York, in het Adirondack-gebergte in 1903. 

Hij had buitenstoelen nodig voor zijn zomerverblijf en testte zijn zelf gemaakte stoelen uit op zijn gezin. Na zijn definitieve ontwerp, genaamd de "Westport plankenstoel” liet hij dit model zien aan een bevriende timmerman in Westport, Harry Bunnell. 

Bunnell zag de commerciële potentie van de stoel, maakte deze na en verkocht ze aan de vakantiehuis bewoners van Westport, onder de naam Adirondack-chair. Dit zonder de toestemming aan Thomas Lee gevraagd te hebben. Hij heeft ook nog eens octrooi aangevraagd op het model van Thomas Lee. Harry Bunnell ontving het Amerikaanse octrooi op de stoel onder nr. 794.777 in 1905. 

Bunnell produceerde de "Adirondack-stoel" twintig jaar geleden en geschilderd in groen of donker bruin, hij signeerde elke stoel met de hand. Irving Wolpin wijzigde het ontwerp in 1938 en hij wordt gecrediteerd voor de huidige contouren van de rug en de zetel. Wolpin ontving hierop ook octrooi onder nummer # 109239 in de VS. Toch grappig om te weten, niet? U koopt dus een stoel met geschiedenis! 

Waarom een Adirondack Belize kopen van kunststof? 

Hij is gemaakt van gerecycled kunststof, geen onderhoud nodig! Even schoonmaken met een zachte doek of natte spons en genieten maar.

Comfortabel door zijn geniale zit.

Weersbestendig, kan gehele jaar buiten blijven staan en kunt u bijv. genieten van de najaarszon!   

Verkleurt nooit in de zon, UV bestendig! 

Geraffineerde afwerking: dmv een mooie “houtnerf” heeft de stoel een hele natuurlijke “look”.

Het lijkt het alsof u op een echte houten stoel zit!

De onze Adirondack stoel Belize is voorzien van brede armleuningen waardoor u met gemak een bordje of een glaasje op de armleuningen kan plaatsen! Vaak ook geschreven als Adirondeck stoel zoals overal aan Lake Muskosa te zien is. Een zeer stevige stoel, schilderen is niet nodig eenvoudig te onderhouden. 

Kortom, 

Het is pas echt genieten in de zon,

In uw eigen Adiron! 

Ook in de winter :)

Garden Interiors is importeur van kunstof Adirondack stoelen. 

Mocht u nog vragen hebben?

Bel of mail ons info@gardeninteriors.nl 

 

Lees meer