• Lorem ipsum

De verschillen tussen PE en PVC kunstkerstbomen

14 Sep 2021
door Carla Johannson

Het verschil tussen een PE en PVC kerstboom?

In deze speciale kunstkerstbomen blog krijgt u antwoord op de vraag wat de verschillen zijn tussen PVC (Polyvinylchloride) kerstbomen en PE (Polyethyleen) kerstbomen plus het voordeel van Mixed PE/PVC kerstbomen. 

Wat betekend PE of PVC voor de kwaliteit, de “look and feel” en de aanschafprijs? Hoe zit het met de brandveiligheid van kunststof kerstbomen? Wij hebben ondervonden dat de ene plastic kunststof kerstboom de andere niet is! 

Tevens hebben we de 3 mooiste kunstkerstbomen voor u uitgezocht, hebben we een tip hoe u uw kunstkerstboom het beste tot zijn recht kan laten komen en wat het belang is van een geïmpregneerde kerstboom. 

 

De verschillen in de kunststof kerstbomen

Zoals u wellicht al op het internet heeft gezien zijn er kunstkerstbomen, ook wel neppe kerstbomen of plastic kerstbomen genoemd, in uiteenlopende prijzen. Van 60 euro tot 1000 euro en meer. De prijs van de plastic kerstboom wordt voor 70% bepaald door de gebruikte kunststof en de hoeveelheid takken. 

Zo zijn er kerstbomen gemaakt van enkel PVC (Polyvinylchloride). Deze zijn de goedkoopste. Ze zien er niet “echt” uit. Kerstbomen die bestaan uit een combinatie van PVC en PE of alleen uit 100% zijn de duurdere maar ook de mooiste kunstkerstbomen, die u kunnen betoveren door de prachtige realistische look en feel.  

 

Een PVC Kunstkerstboom 

PVC = Polyvinylchloride is de meest voorkomende kunststof. De takken van PVC kunstkerstbomen worden gevormd door een snijmachine en ziet er minder natuurlijk uit dan takken van PE. Het productie proces is eenvoudig en relatief goedkoper dan van PE. Een kunstkerstboom die alleen van PVC is gemaakt heeft niet echt een natuurlijke uitstraling. Maar als je de boom goed vol hangt, is dat prima. Zeker als u de PVC kunstkerstboom van Our Nordic Chrismas by Van Der Gucht koopt. Deze heeft die extra tough voor de ultieme kerstbeleving. 

 

Onze PVC Kerstboom Tip: De Dunhill

Heeft u klein budget maar wenst u toch de beste kwaliteit en een mooiste uitstraling van PVC kerstboom? 

Wij hebben voor u de mooiste en kwalitatief hoogwaardigste PVC kunstkerstboom gevonden die er in Nederland verkrijgbaar is.

De Dunhill Fir Hinged 183 cm en de Dunhill Fir Hinged 213 cm van het merk Our Nordic Christmas by Van der Gucht zijn de mooiste en meest luxe in PVC uitgevoerde kunstkerstboom. Voorzien van 1430 volle groene takken in een prachtige specifieke golvende vorm. De boom is binnen 3 minuten op te zetten. En heel belangrijk: Brandveilig geïmpregneerd, die tevens gemakkelijk is op te bergen. 

Voor ons zijn eigenlijk bijna alle andere “goedkope” PVC kerstbomen afgevallen. Ze zijn niet heel mooi van kleur, moeilijk op te zetten, hebben strookjes die voor naalden moeten doorgaan, kunnen omvallen, zijn niet geïmpregneerd etc.

 

100% PE Kerstboom. Niet van echt te onderscheiden! 

Het voordeel van een 100% PE - Polyethyleen Kerstboom is dat deze altijd mooi in model blijft. Het produceren van de PE takken duurt langer en is dan ook niet goedkoop, maar wel erg mooi! De 100% PE Kerstbomen zijn niet van echt te onderscheiden door zijn zachte tips, mooie vormvaste naalden en zijn bruine nerf in de takken. 

 

Fabricage PE kerstbomen

Alle takken, gemaakt van hoogwaardig 100% PE, worden gegoten in een mal. Deze mal is gevormd met echt dennentakken, waardoor de zachte PE takken en naalden de precieze vorm uit de natuur hebben. Beter is de werkelijkheid niet benaderen. Een kerstboom van hoogwaardig PE ziet er echt uit.

Duurzame PE kerstbomen hebben een langere levensduur dan PVC. Een kerstboom van 100% hoogwaardig PE is dan ook niet goedkoop, maar wel erg mooi! 

 

Onze 100% PE Kerstboom tip: 

De Arkansas 183cm Deluxe 100% PE van Our Nordic Christmas by Van Der Gucht of de Arkansas 213cm Deluxe 100% PE

Wenst u de beste kwaliteit kerstboom die niet van echt te onderscheiden is? 

Deze 100% natuurlijk ogende premium kunstkerstboom van Nordic Christmas zal u betoveren door zijn prachtige realistische look. Met zijn maar liefst 6230 taken en tips is deze boom onovertroffen. 

De takken van de duurzame 100% PE zilverspar zijn voorzien van “feel real tip technology” voor opmerkelijk realisme. Kunstkerstboom Arkansas Deluxe 100% PE heeft een grillige en onregelmatige structuur, net zoals de echte zilverspar in de natuur. Inclusief 5 jaar fabrieksgarantie, brandvertragend en brandwerend behandeld. (NEN 71-2)

Let op: Onze Arkansasis NIET van Royal Christmas. Zij hebben een kunstkerstboom onder de zelfde naam van een andere allure en kwaliteit. Is dan ook niet te vergelijken met deze premium 100% PE plastic kerstboom. 

Om prijstechnische redenen wordt PE vaak gebruikt in combinatie met PVC. Maar ook bij en mix van PVC en PE vindt u kerstbomen met een opmerkelijke realistische look.

 

Kunstkerstbomen van Mixed PE - PVC

Met een kunstkerstboom bestaande uit een mix van PE en PVC takken heeft u het beste van beide materialen. De echte natuurgetrouwe takken worden, gemaakt van hoogwaardig PE, geplaatst aan de buitenzijde van de kerstboom. 

Voor de opvulling aan de binnenzijde van de boom gebruikt men PVC takken. Dit zodat je een volle kerstboom krijgt en u niet dwars door de boom heen kan kijken. Wat bij vele goedkope kerstbomen het geval is. 

De combinatie van beide materialen geeft de kunstkerstboom een natuurlijke look en een opmerkelijk realisme. Daarnaast zorgt deze combinatie van deze materialen voor een stevig geheel waardoor u de kerstboom goed kunt decoreren met kerstballen, kersthangers of andere kerstdecoraties.

 

Onze Mixed PE - PVC Kerstboom Tip

De prachtige besneeuwde kerstboom Tolga Flocked 183 cm van Our Nordic Christmas by Van Der Gucht. 

Zijn takken bestaan uit een mix van duurzaam PE en hoogwaardig PVC voorzien van “Feel Real Tip Technology" voor opmerkelijk realisme. Deze mooie besneeuwde kerstboom brengt de schoonheid van de winter bij thuis voor dat speciale magische kerstgevoel!

Door de verschillende soorten naalden en die te variëren in uiteenlopende sneeuwdiktes, heeft de realistische besneeuwde kunstkerstboomTolga Flocked 213 cmen levensechte winterse look! Een mooiere besneeuwde kerstboom zijn wij nog niet tegen gekomen. 

 

Tip voor het goed opzetten van uw kerstboom 

Wenst u uw kerstboom precies op te zetten zoals deze op de productfoto wordt vertoond, in zijn meest weelderige- en volle vorm? 

Dan dient u de plastic kerstboom zorgvuldig uit te vouwen. Pas dan krijgt u het resultaat zoals op de foto staat afgebeeld. Neem rustig de tijd, de feestdagen staan voor de deur, maak het zo gezellig mogelijk. 

Plan ongeveer 45 minuten tot 1 uur om de boom zijn optimale vorm te geven, door elke tak zo te buigen en moduleren dat hij perfect tot zijn recht komt. Het zal u verbazen wat het resultaat wordt en hoe nog mooier uw kunststof kerstboom kan zijn!

 

Veiligheidsadvies voor plastic kerstbomen

Koop altijd een geïmpregneerde Kunstkerstboom. Veiligheid staat voorop. 

We zien helaas nog steeds winkels en webwinkels die niet geïmpregneerde plastic kunstkerstbomen verkopen. Meestal zijn dat de goedkope nep kerstbomen tot rond de 120 euro, en zelfs daarboven. Let goed op wat u koopt, een veilige kerst is ook heel belangrijk. En niet geïmpregneerd plastic kan zeer snel branden. Goedkoop kan dan duurkoop zijn. 

Kijk bij uw aanschaf of de kerstboom van uw keuze brandveilig geïmpregneerd en gecertificeerd is. Voor zowel privé gebruik als professioneel gebruik. Zie meer informatie over brandveiligheid en de film over brandontwikkeling in een woonkamermet daarbij een geïmpregneerde kerstboom. 

 

Weet u wat u wenst? Hier onze gehele collectie

 

Twijfelt u nog of u een echte of kunstkerstboom wil kopen?

Wellicht kunnen deze Blogs u helpen bij uw keuze.  

Een echte kerstboom of kunstkerstboom kopen?

Wat is beter voor het milieu, een Echte- of Nep Kerstboom?

Brandveilige Kerstbomen

Wat is een Nordmann Kerstboom precies?

De geschiedenis van de Kerstboom

 

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »